Guest curator Vleeshal Award / gast curator Vleeshal Kunstprijs

http://vleeshal.nl/

Op zaterdag 13 januari 2018 van 17:30 tot 19:30 vond de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in Vleeshal Markt plaats. Directeur Roos Gortzak blikte tijdens haar speech op de afgelopen twee jaar terug, waarin de toekomst van de Vleeshal op losse schroeven kwam te staan. Met ingang van het nieuwe jaar kunnen we het heuglijke nieuws delen dat de Vleeshal en de gemeente Middelburg tot een gezamenlijke oplossing zijn gekomen om de nabije toekomst van de Vleeshal zeker te stellen.

Tijdens de receptie is tevens een activiteit van Vleeshal onder de aandacht gebracht, die doorgaans minder zichtbaar is dan het tentoonstellings- en publieksprogramma: de uitvoering van het gemeentelijke subsidiebeleid voor Middelburgse kunstenaars. De commissieleden die zich tweemaal per jaar over de subsidieaanvragen van de kunstenaars uit Middelburg buigen, hebben zich tijdens de receptie voorgesteld: Kunstenaar Tamara Dees stelde haar werk ‘Flotilla’ (2017) – speciaal voor de gelegenheid – in Vleeshal Markt tentoon op 12 en 13 januari; Valerie Verhack (curator Museum M, Leuven) en Rieke Vos (curator, Amsterdam) stuurden een korte video presentatie in.

Daarnaast stelde curator en schrijver Julia Geerlings zich kort voor in het kader van de Vleeshal Kunstprijs 2018. De Middelburgse kunstenaar die deze prijs wint, zal een solotentoonstelling voor Vleeshal Markt kunnen ontwikkelen, in nauwe samenwerking met externe curator Geerlings. Liesbeth Labeur won de Vleeshal Kunstprijs 2013 en maakte samen met curator Laurie Cluitmans de tentoonstelling ‘Nachthutje in de komkommerhof’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *